A bevásárlás

Először is mindig legyen valami főzni való otthon. Tehát ez már a bevásárlással kezdődik.
Én úgy szoktam csinálni, hogy mindig tartok készenlétben alapvető élelmiszereket, amiket rendszeres pótlók, amikor kifogyóban vannak. Ilyenek a liszt, rizs, olaj, cukor, többféle tészta, száraz bab, lencse, sűrített paradicsom, paradicsomlé, fűszerek. Jó ha van néhány konzerv is a polcon. bab, kukorica, tonhal, sűrített vagy paszírozott paradicsom esetleg néhány készétel a nehezebb napokra, amikor sehogy sem akar összejönni.
Ezenkívül a fagyasztóban többféle zöldség, borsó, zöldbab, különböző zöldségkeverékek, néhányféle hús adagonként lefagyasztva.
Nem jó módszer, pedig nagyon sokat csinálják, hogy előre kigondolják, mit akarnak főzni, aztán bevásárolnak hozzá. A jó az, ha sok minden van otthon és azokból variálhatunk. Ugyanis sokkal több időt vesz igénybe, ha mindig csak a következő főzéshez vásárolunk. 
Ha valami kifogyóban van otthon, érdemes azonnal felírni. Ezt érdemes valamilyen alkalmazásban megcsinálni, hogy mikor vásárolni megyünk, akkor biztosan nálunk legyen. Mi erre a Google Keepet használjuk. ha megosztjuk a párunkkal vagy a nagyobb gyerekünkkel, akkor ők is beleírhatják, ha észreveszik, hogy valami elfogyott. ha a párunk hazafelé beugrik vásárolni, láthatja, mit kell hozni. A megvásárolt dolgokat ki lehet pipálni, így beszerzés közben is könnyebb átlátni, ráadásul, ha valamit nem kaptunk, akkor az fennmarad a listán és nem felejtjük el.
Ha gondoskodunk aról, hogy mindig legyen otthon alapanyag a főzéshez, akkor ezekből mindig fogunk tudni néhányféle ételt készíteni.