A gondolatok ellenőrzés alá vonása

A gondolatataid, amik rajtad múlnak, hogy mire gondolsz, érzéseket váltanak ki, ez tettekhez vezet, majd pedig a tetteknek eredménye lesz. Attól függően, hogy a gondolataid jók vagy rosszak voltak, annak megfelelőek lesznek az eredményid is. Ezért csak rajtad múlik a boldogságod.
Mindennek az a jelentősége, mint amivel felruházod. Ha azt gondolod, hogy a párod sértőn beszél veled, azt gondolod, hogy már nem szeret, és ez már sose lesz másképp, akkor ennek megfelelően fogsz tenni. Visszavágsz valamivel, elfordulsz tőle, majd akár a válásig is viheted a dolgot. Ha azonban azt gondolod, biztos nehéz napja volt, lehet, hogy nem is engem akar bántani, csak feszül, akkor már egész másképp állsz hozzá. Például felajánlhatod, hogy megmasszírozod a hátát, főzöl neki egy teát, megkérdezed, hogy mi bántja. Ebben az esetben egészen más folytatásra számíthatsz. Abbahagyja a sértegetést, lehet, hogy kellemesen elbeszélgettek, és ő is valamivel viszonozza a kedvességed. Az eredmény pedig egy boldog együttlét lesz.
Ez az élet más területén is használható technika. Csupán a gondolataidat kell ellenőrzésed alatt tartani, és a körülményeid is változni fognak.