Fontossági sorrendek

Nagyon fontos, hogy felállítsunk egy fontossági sorrendet, és az alapján tegyük a dolgunkat.
Első a gyerekek ellátása, ők elsőbbséget élveznek minden mással szemben. Ebbe beletartozik, hogy etetjük, foglakozunk vele, nyugtatjuk, fürdetjük, pelenkázzuk.
Tágabb értelemben pedig főzünk és mosunk rá, meg persze akkor már a család többi tagjára is megtehetjük.
Ha éppen nincs időnk főzni, akkor ezt el is tudjuk hagyni, például rendelhetünk ételt, a kicsinek pedig bébiételt adhatunk. Rendszeresen azonban jobban megéri főzni, mert egészségesebb ételeket tehetünk az asztalra, ráadásul a pénztárcádnak is kedvezőbb.
Ha gondoskodtunk gyereked táplálásáról és lelki jóllétéről, azután jön fontossági sorrendben, hogy a ruháiról is gondoskodjunk, mellette persze megcsinálhatjuk mindenkiét is. 
Ne feledkezzünk el arról, hogy közben magunkra is gondoljunk. A lelki jóllétünktől függ a család jólléte is.
Ezután következik sorrendben, ha maradt még idő, a lakás tisztántartása. Vannak olyan napok, amikor ez sikerül, és vannak olyanok is, amikor csak részben, vagy egyáltalán nem jön össze. Ezen ne görcsöljünk! Ettől még jó anyák és jó háziasszonyok lehetünk. Minél többet gyakorljuk, hogy jól szervezzük a dolgainkat, annál jobban fog sikerülni.
Ha esetleg még valaki nem vagy gyakorlott a főzésben és egyéb házimunkákban, akkor a rendszeres gyakorlás által egy idő után biztosan gyorsabban fog menni. Ehhez is elárulok majd néhány tippet , hogy tehetjük gyorsabbá a házimunkát, például a főzést.
Bevásárolni pedig nemcsak mi tudunk. Apuka munkából hazafelé nyugodtan megteheti ezt. Ha valami oknál fogva ez mégis a mi feladatunk, akkor legalább szervezzük jól. Nem ajánlom, hogy naponta menjünk, hetente egyszer, esetleg kétszer meg lehet oldani.
Inkább vettünk nagyobb hűtőt, fagyasztót, hogy mindig tudjunk tartalékolni.
Ha megtehetjük, akkor válasszuk ezt a megoldást, mert sokat könnyit az életünkön. Én a kenyeret is fagyasztom, hús, zöldségféle pedig mindig van kéznél. Így a főzés is sokkal könnyebbé válik, ha mindig van alapanyag.

Nagyon fontos, hogy ne teherként éljük meg a háztartási feladatokat, hanem megtaláljuk benne az örömet is. Ráadásul jó, ha még emellett a gyerekkel töltött időt is élvezzük. Nem mondom, hogy minden percét, mert olyan nincs, legfeljebb törekszünk erre. Vannak nehéz pillanatok, nehéz időszakok, de ha felkészülten fogadjuk, akkor sokkal könnyebben lehetünk túl ezeken.