Legyen egy rutinod

Sok nőnek gondot okoz a háztartás vezetése, a napi feladatok összehangolása. A legtöbben csak a nyűgöt látják a mosás, főzés, takarítás és egyéb teendők kapcsán.
Pedig nem kellene feltétlen így lennie. Meg lehet találni a legjobb módját, ahogy a legkevesebb energiával ezek elvégezhetők.
Erre célszerű kialakítunk egy rutint. Mert amit rutinből csinálunk, azon nem kell gondolkodni. Ugye nem gondolkozol fogmosás közben, hogy miként csináld, hanem a gondolataid akár el is kalandozhatnak közben. Megszoktuk, hogy rendszeresen mosunk fogat, és ha eljön az ideje, akkor gondolkodás nélkül végezzük.
A cél az lenne, hogy ugyanígy legyen a házimunkával is.
Nem kell egész nap sikálni a lakást, hogy legalább viszonylag tiszta legyen, sőt még a főzésre sem kell mindig hosszú órákat rászánni.
Érdemes kialakítani egy napi rutint, ami az alapját adja az egésznek, amitől aztán egy kicsit rugalmasan el is lehet térni, ha a szükség úgy hozza, vagy változnak a körülmények.
Ezenkívül egy édesanyának, különösen aki még dolgozik is, érdemes jobban gépesíteni a háztartást, ha ezt megteheti. Egy mosógatógép, szárítógép vagy egy gőztisztító nagy segítség lehet, főleg a nagyobb családokban. Megéri ezekre áldozni.
A gépeken kívül pedig legyenek jó eszközök, amikkel gyorsan és könnyen lehet dolgozni. Éles kések, egyéb hasznos konyhai eszközök, praktikus takarító szerszámok megkönnyítik és meggyorsítják a munkát.