Vedd lazán, menni fog!

Vannak akik úgy gondolják, ők nem tudnak főzni, de legalábbis nem elég járatosak benne. Nem kell megijedni, tulajdonképpen egy könnyen elsajátítható dologról van szó.

Emlékszem egy alakalomra, amikor már a lányunk külön költözött tőlünk, de még csak néhány ételt tudott főzni. Szeretett volna valamilyen levest készíteni, de nem tudta hogyan. Engem nem ért el telefonon, így az apját kérdezte, aki szintén nem profi szakács, de azért megfigyelt egy két dolgot. El is magyarázta neki, hogy majdnem minden levest hagymával kell kezdeni, aztán vagy teszel bele paprikát vagy nem, felöntöd vízzel, majd olyan zöldséget teszel bele, amilyet akarsz, attól függően lesz bab, borsó, karfiol vagy vegyes zöldség leves. Ilyen egyszerűen is lehet főzni, nem kell túlbonyolítani a dolgokat.
Nyilván nem mindent így kell csinálni, de ez egy kiindulási pont, egy egyszerű leves készítésére, ezt lehet már variálni  kedvünk szerint.

Minél többet gyakorolja valaki a főzést, annál kreatívabb tud lenni. Ha van néhány hozzávaló, akár maradék, abból ki lehet találni új ételt is. Nyugodtan szabadjára engedhethetjük a fantáziánkat. 
Nem kell mindent recept szerint, vegyük lazán, menni fog.