Minőségi idő

Akinek a minőségi idő a szeretetnyelve, annak az együttlét, a közös tevékenységek és a meghitt beszélgetés az, amiből érezni tudja igazán a szeretetet. Sajnos rohanó világunkban többnyire időhiánnyal küszködünk, ezért gyakran kielégítetlenül marad ez az igénye. Ezért inkább tegyünk félre egyéb fontosnak gondolt tevékenységeket. Gondoljunk bele: az a lényeges, hogy a fontos dolgainkat elvégezzük, több pénz keressünk, vagy bármi más tevékenység? Vagy inkább az, hogy a párunk szeretettankja tele legyen, és boldogok legyünk együtt? Ha fontosnak tartjuk a párunkat, meg fogjuk oldani, hogy legyen időnk rá. Tudom, hogy ajándékot venni, mondani valami kedveset gyorsabb, kevesebb időnk megy el vele, de nem pótolhatjuk mással. Adjuk azt, amire szüksége van.
Menjünk el kettesben sétálni, kirándulni, moziba, színházba, étterembe. Nem a hely drágaságán, hanem a közösen töltött időn van a hangsúly. Az is jó, ha otthon társasjátékozunk, beszélgetünk, vagy együtt sportolunk. Akár az együtt végzett munka is jó lehet. A meghitt beszélgetések pedig kihagyhatatlanok.
Az ilyen beállítottságú embert megbánthatjuk azzal, ha nem tartjuk tiszteletben az idejét. Nagyon rosszul esik neki az is, ha megígérjük neki, hogy együtt leszünk, és mégsem tudjuk betartani.